Karinthy Márton, igazgató
Igazgatói meghívó

Tisztelt Közönség! Kedves Barátaink!

Amikor a Magyar Holokauszt Emlékévet a Karinthy Színház nyitotta meg az Anna Frank jegyzetek című előadással, már körvonalazódott bennem egy álom: egy zsidó színházi fesztivál Budán, a Karinthyban. 

Különleges helyszín Buda egyetlen kőszínháza. Olyan egyedi fesztivált álmodtunk falai közé, mely nem csak budapesti kőszínházak előadásait vonultatja fel, hanem otthont ad független és vidéki színházaknak is, melyeknek műsora még mindig elérhetetlen sokak számára.

A Karinthy Színház azt a — fennállásának 34 éve alatt példátlan — feladatot vállalta, hogy a purimi ünnep hetén 21 zsidó tematikájú produkciót hív meg és lát vendégül az országból, műfaji határok nélkül. 

A színházunk három helyszínén zajló fesztiválprogramba ugyanúgy belefér a táncelőadás, az alternatív és a hagyományos színi előadások mint a koncertek, a szerzői est vagy a stand-up comedy.

Stábunk mellett már a gyerekek is készülnek az ünnepre: alkotótársnak kértük fel az óvodásokat, akiknek a Purimra készült rajzaiból kiállítást rendezünk a színház előcsarnokában a fesztivál ideje alatt.

Volt egy álmom és most valóra válik: különleges színházak és különleges előadások egy — reményeim szerint — hagyományteremtő fesztiválon.

Legyenek vendégeink, jöjjenek és ünnepeljenek velünk!

Várjuk Önöket szeretettel március 21 és 27 között, a Karinthy Színházban.

Üdvözlettel:

 

Karinthy Márton