Purim a Karinthyban

Purim Fesztivált tartanak március 21-27. között a Karinthy Színházban. Karinthy Márton igazgató, tegnap a Hadik Kávéházban tartott sajtótájékoztatón elmondta: válogatásuk során örömmel konstatálták, hogy a téma (a magyarországi zsidóság helyzete) majdnem minden színház műsorában jelen van. 

A Karinthy Színház vállalta, hogy azoknak az előadásoknak, amik megítélésük szerint felkelthetik a színházlátogató közönség érdeklődését, helyszínt biztosít a reményeik szerint hagyományteremtő fesztiválon. A fesztivál nem csak budapesti kőszínházak előadásait vonultatja fel, hanem otthont ad független és vidéki társulatoknak is.

A sajtótájékoztatón jelent volt Zoltai Gusztáv, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadója, Ámon Betti, a Zsidó Nyári Fesztviál programszervezője. Zimányi Zsófia a Rózsavölgyi Szalon művészeti vezetője (Elsötétítés, március 21. 19.00), Kovács Flóra a Tünet Együttes menedzsere, Cuhorka Emese táncművész (Sóvirág, március 24. 19.00) , Székhelyi József színművész (Írásba adom, március 23. 19.30.), a kaposvári Csiky Gergely Színház Shylock című előadásának rendezője, Kőváry Katalin és főszereplője Hunyadkürti György (Shylock, március 26. 11.00), dr. Sándor Anna, a Spinoza Színház igazgatója (Herzl, március 26. 19.00), Balla Margit a Javne Színház képviseletében (A velencei kalmár, március 23. 12.00), valamint a KoMod Színház társulati tagjai (Gellérthegyi álmok, március 21. 19.30.) is hangsúlyozták a fesztivál jelentőségét, valamint pár mondatban bemutatták a március 21. és 27. között a Karinthy Színházban szereplő előadásaikat.