Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/eartphu1/public_html/purim/includes/menu.inc 2404 sor).
Hunyadkürti György
Shylock a Purim fesztiválon

Hunyadkürti György főszereplésével kivételes sikersorozatot tudhat magáénak Shylock című előadásunk. A 2014 őszén nagy sikerrel bemutatott dráma, melynek premierjén maga a szerző, Gareth Armstrong is megjelent, az elmúlt másfél évben számos fesztiválra és turnéra eljutott.

Kezdődött a tatabányai MOST Fesztivállal, folytatódott az Ördögkatlannal, majd a Vidéki Színházak Fesztiváljával, ahol Hunyadkürti György különdíjat kapott. Következett egy olaszországi turné (Nápoly, Róma, Bologna, Firenze) és számos magyarországi vendégjáték (Balatonfüred, Jászberény…). Kőváry Katalin rendezésének diadalútja tovább folytatódik: a Shylock meghívást kapott a Karinthy Színházban tartott Purim Fesztiválra is. Nem véletlen, hogy ebből az alkalomból rendez fesztivált Karinthy Márton színháza: a purim a zsidó kultúra legvidámabb ünnepe, amelyen a zsidó közösség perzsa uralom alóli megmenekülésére emlékeznek. Az egyhetes esemény a legkisebbektől az idősebbekig minden korosztályt megszólít és a műfajok sokféleségét mutatja fel: a színházi produkciók mellett koncertek, stand up show és külön a gyerekeknek szánt rajzfesztivál is színesíti a palettát.

 

A Shylock előadására 2016. március 26-án kerül sor.